Türkiye’nin İlk Sanal Hava Durumu Robotu @havabot

Türkiye’nin İlk Sanal Hava Durumu Robotu @havabot

Küresel ısınma tehditi altında olan insanlık acilen önlemler almazsa yakın gelecekte büyük problemler ile karşılaşacak. Her bir derece sıcaklık artışı afetleri %15 arttırmakta canlıların hayatını tehdit etmektedir. Son yıllarda sıcaklık artışını engellemek için karbon gibi sera gazlarının azaltılmasına yönelik devletler seviyesinde önlemler alınmaya çalışılıyor. Bunun yanında şirketler iklim değişikliklerine adapte olmak için çeşitli arayışlara giriyor.

Türkiye ve dünyanın ilk twitter hava robotunu hizmete açtık. Twitter da kendisine @havabot hesabı üzerinden ulaşabilirsiniz. Ücretsiz faydalanabileceğiniz bir yapay zeka denemesi olan bu hesap ile elimizdeki büyük veriyi halkın hizmetine açmış oluyoruz. Havabot’a herhengibir mekan, zaman ve ilgi söylediğiniz anda size bir cevap vermek için hesaplamalarına başlıyor.

Örneğin haftasonu deniz kenarında bir sahil kasabasına gideceksiniz. O zaman bu mesajı havabota göndermeniz yeterli: “@havabot marmaris haftasonu”
robotumuz gelecek haftasonu Marmaris ile ilgili hava ve yağış durumunu size iletecektir.

Veya kar yağacak haberini sabah evden çıkmadan almak isteyebilirsiniz. O zaman “@havabot ankara haberver kar” dediğiniz anda yazdığınız mekan için kar yağmadan önce size bir uyarı mesajı gelecektir.

Havabotun kabiliyetleri çeşitli ilgi alanları içinde geliştirilmiş durumda. “@havabot konya tarım abone” mesajı ilettiğiniz zaman size hava durumu ve tarımsal faaliyetler ile ilgili mesajlar gelecektir. Tohum ekme zamanı, gübre vakti, hasat durumu gibi değişik konularda havabot size uyarılar gönderecektir. İlgi olarak moda, yürüyüş, turzim, halı saha, avcılık, havacılık, surf, kayak gibi onlarca anahtar kelimeyi denemenizi tavsiye ederiz.

Herbir koordinat için hava durumu ve ilgiye göre mesajlar derleyen bu servis dünyanın her bölgesine bulut bilişim altyapısı ile ölçeklenevbilir.

Siz de ilgilendiğiniz koordinatın anlık hava durumuna çok basit bir mesajlaşma ile sahip olabilirsiniz: “@havabot Kayseri şimdi”

Robotlar hayatımıza girmeye başlıyor. Artık havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun diyecek bir robotunuz var…

Havalara adapte olmak için sizleri iklim.co ve tarla.io servislerimize bekleriz.