ErikTronik Growity.co Servisi EuroCloud Europe’da en Yenilikçi Bulut Servisi Ödülünü Ülkemize Kazandırdı

ErikTronik Growity.co Servisi EuroCloud Europe’da en Yenilikçi Bulut Servisi Ödülünü Ülkemize Kazandırdı

2015 senesinde hizmete açılan growity.co‘nun arkasında Türkiye ve dünyanın en gözde üniversitelerinden mezun doktoralı ve yüksek lisanslı bir ekip vardır. Bu girişim dünyanın gıda, enerji, iklim gibi büyük problemlerine çözüm sağlamak amacıyla kurulmuş, veri işleme, yapay zeka, bulut bilişim, nesnelerin interneti gibi konulardaki uzmanlıkları ile gelecek nesillere daha güvenilir ve sürdürülebilir bir ortam yaratmak için çalışmaktadır.

Dünya nüfusunun 2050 yılında 10 milyara ulaşması bekleniyor. Aynı süre zarfında değişik projeksiyonlara göre ortalama sıcaklıkların 2 derece ila 4 derece arasında artması bekleniyor. Eğer önlemler alınmazsa veya alınan önlemler yeterli olmazsa yaşanan fırtınaların, sellerin, kuraklıkların frekansları artacak tüm insanlığın geleceği için tehditler oluşturacaktır. Denizlerin aşırı ısınması ülkemizde sellerin şiddetini arttırmakta, sigorta şirketlerinin zarar ödemelerini çoğaltmakta, çiftçilerin ürünlerinin heba olmasına, tırların yollarda kalmasına, enerji fiyatların öngörülemez olmasına, salgın hastalıkların çoğalmasına, uçakların rötar yapmasına vb birçok probleme yol açmaktadır.

Growity.co bu problemlerin vereceği zararları azaltırken iklim tabanlı kararlar ile şirketlerin karlarını arttırmaya odaklanmıştır.

Örneğin her parsel için ürettiğimiz hava durumu servislerimiz ile tarlanın ihtiyaç duyduğunu gübreyi, suyu, ilacı zamanında ve yeteri kadar verilmesini sağlıyoruz. Güneşlenme süresi, toprak sıcaklığı ve yağış miktarlarının tahminlerinin yapılması ve kayıtlarının tutulmasıyla mısır ekiminin ne zaman yapılması gerektiğini söylemek, ekim sonrası en uygun sulama rejimini belirlemek, hastalık risklerini tespit etmek, hasatın yapılacağı en doğru vakti tahmin etmek mümkün.
Bir hafta sonraki sıcak hava dalgası ve güneşli günlerin büyük mağazalar için envanterlerinin piknik malzemeleri ile desteklenmesi gerektiğini söylemekten, üç saat sonra fırtınanın etkileyeceği bir havalimanında uçakların başka meydanlara gitmesini engellemek için ne zaman kalkmaları gerektiğini söyleyebiliyoruz. Kötü hava tespitleri üzerinden elektrik dağıtım şirketlerine muhtemel elektrik kesinti bölgelerini bildirerek kesinti tamir sürelerini azaltabiliyoruz. Sigorta şirketleri için noktasal risk analizlerimiz ile prim hesaplamalarına rasyonel katkılar sağlıyoruz. İnşaat firmalarının ne zaman beton atacağının planlamasını doğru yaparak proje gecikmelerini önlüyoruz. Elektrik talebinin yaklaşan nem ve sıcaklık ilişkisi ile ne kadar artacağını önceden söyleyebiliyoruz. Bunun benzeri hava durumu ile yakından ilişkili birçok problemi çözmek için oluşturulmuş growity.co milyarlarca dolarlık sektörlere büyük tasarruf ve verim artışı imkanı sağlıyor.