Benimhavam.com’a Türkiye Ekonomi Bankası’ndan Jüri Özel Ödülü

Benimhavam.com’a Türkiye Ekonomi Bankası’ndan Jüri Özel Ödülü

Hava durumu hayatımızın önemli bir parçası… Gün içinde verdiğimiz kararların birçoğu havanın nasıl olacağından etkileniyor. Bu kararlar kişisel olabildiği gibi yaptığımız işlerle ilgili de olabiliyor. Tüm iş kollarının %70’i meteorolojiyle bağlıyken, tarımın hava durumundan en çok etkilenen sektörlerden biri olduğu biliniyor.

2013 yılında hizmete açtığımız “benimhavam.com”, hava durumu bilgisini tarımsal faaliyetlere yönelik işliyor. Belli bölgelere konuşlanmış hava durumu ölçüm istasyonlarından elde edilen verileri her tarlaya özel yorumluyor. Böylece söz konusu tarlada veya yakınlarında hava durumu ölçümü yapılıyor olmasa dahi elde edilebilecek en doğru veriye ulaşılıyor. Benimhavam.com hava durumu bilgisini sağlamakla kalmıyor; gübreleme, sulama, ilaçlama, ekim, hasat gibi faaliyetlerin ne zaman yapılmasına dair tavsiyeler verirken, karşılaşılan don, fırtına ve aşırı yağış gibi risklere karşı da uyarılarda bulunuyor.

Yaklaşık 2 yıldır ücretsiz hizmet veren benimhavam.com, hem bireysel kullanıcılardan, hem de kurum ve kuruluşlardan birçok takdir ve teşekkür alıyor. Son olarak Türkiye Ekonomi Bankası’nın 8.’sini düzenlediği “İcat Çıkar” yarışmasında 13.900 fikir ve girişim arasından sıyrılarak Teknolojik Girişimci kategorisindeki 9 finalist arasına kalmayı başardık. Final sunumunun ardından benimhavam.com’un “Jüri Özel Ödülü” ile onurlandırılmasına karar verildi. Benimhavam.com’u temsilen yarışan Erdem Erikçi ödül ve plaketini 15 Mayıs günü İstanbul Four Seasons Oteli’nde “Çevik Ol, Sonuç Al” temasıyla gerçekleştirilen TEB- Akıl Fikir Buluşması’nda TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, KOBİ Bankacılığı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un elinden aldı.

Benimhavam.com’un verilerinden ve karar destek mekanizmasından faydalanan kullanıcı sayısı 100.000’i aşmış durumda. Ayrıca bugüne kadar katıldığımız birçok ayrı yarışmadan da iyi derecelerle ayrıldık. Sürdürülebilir tarıma katkılarımız ve çevreye olan duyarlılığımız 2013 yılında katıldığımız TET ArGe Proje Pazarı’nda Çevre ve Verimlilik Uygulamaları kategorisinde kazandığımız birincilik ile takdir edilmiş oldu. Ayrıca TÜBİTAK ve Birleşmiş Milletler himayesinde düzenlenen “CleanTech Open Turkey” yarışmasında “su” kategorisinde kazandığımız birincilik sayesinde üretilemez ve kısıtlı bir kaynak olan suyun verimli kullanımı konusundaki yenilikçi yaklaşımımız destek buldu.

Finansbank’ın düzenlediği “Geleceğin Patronları” yarışmasında 3000 katılımcı arasından 10 finalistten biri olmayı başaran girişimimiz, “Startup Mentor Turkey” etkinliğine katılan seçkin girişimlerden biri olarak Sayın Kazım Yalçınoğlu’nun rehberliğinde yoluna devam ediyor.

2050 yılında 9.5 milyara ulaşması beklenen insan nüfusunun beslenebilmesi için dünya çapında gıda talebinin 2 kat artacağı tahmin ediliyor. Yeni bir “yeşil devrimin” gerekliliği ortadayken bilişim teknolojileri uygulamalarının tarım sektörüne yönelik kullanılması gelecek vaad eden bir çözüm olarak sunuluyor. Benimhavam.com olarak önümüzdeki dönemde baş gösterebilecek gıda krizine karşı bugünden önlemler geliştiriyoruz. Son iki yılda kazandığımız ödüller ve kullanıcıların takdirleri daha iyi hizmetler sunmak için bizleri her zamankinden daha çok teşvik ediyor.